blue fin fishing club.

What started with local fisherman buying unused government land and applying the proceeds of chook raffles to erect a small members-built clubhouse, is now a nationally recognised venue boasting 10,000 plus members. The $5million redesign of this community club comprised a doubling of capacity and the creation of a series of flexible spaces with an overriding narrative to open a dark and dated shell to the beauty of adjacent parklands. The central focus is a light and airy internal courtyard flowing to an external dining area. The building’s perimeter has been effectively redefined, using a series of water features, screens and feature walls as a complementary backdrop to the landscaped exterior. The ideal of a seamless connection to the outdoors has been realised throughout, extending to full glass windows providing a view from toilets to gardens, and the surrender of some existing ‘Porte Cochere’ vehicle space to a pedestrian friendly concourse. As in all of our work, an understanding of, and commitment to, the brief’s core values – in this case: ‘a connection to nature and a connection to community’ – guided the design and detail that delivered on those ideals.